Nieuws

[Video] Stap achter het stuur van de Alfa Romeo Giulia QV!

Ik ga er nog niet al te veel over vertellen, de volledige rijtest van de Giulia QV moet immers nog online komen. Maar… Wat een kanon van een auto! 510 pk op de achterwielen, dat belooft wat!

In onderstaande video stap je als kijker achter het stuur van de hagelnieuwe Alfa Romeo Giulia QV Quadrifoglio. Onder de kap schuilt een 2,9 V6 Biturbo motor met een piekvermogen van 510 pk. Het topmodel van de Giulia weegt slechts 1530 kilogram dat 50/50 is verdeeld op de voor- en achteras. Dit vermogen in combinatie met het gewicht zorgt voor power to weight ratio van 3 kilogram per pk, dat is niet mis! Hiermee sprint de QV van 0 tot 100 km/h in slechts 3,9 seconden en ligt de topsnelheid op een 307 km/h. Echter zouden de engineers van Alfa Romeo 321 km/h hebben gehaald tijdens het testen op de kombaan van Nardo.

In juni wist Porsche zijn nieuwe Panamera Turbo in 7 minuten en 38 seconden over de Nürburgring te knallen. Daarmee werd de Duitser de snelste ‘sedan’ op het bekende Duitse circuit. Echter heeft Porsche niet lang van deze titel mogen genieten; Alfa Romeo deed het begin september in slechts 7 minuten en 32 seconden met de Giulia QV. Kortom; dit is een lekker snoepje en wij mochten er vast aan proeven. Stay tuned voor de volledige rijtest hier op Hart voor Auto’s!

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.