[VIDEO] Stage 2 Audi RS6 op de rollenbank!

[VIDEO] Stage 2 Audi RS6 op de rollenbank!

Dat ook de nieuwe generatie RS6 een verkooptopper aan het worden is moge duidelijk zijn. Er rijden er inmiddels al een hoop in Nederland rond en ook de diverse aanpassingsmogelijkheden vinden gretig aftrek.

Zo kun je er voor kiezen om lekker op te vallen met een kitje van ABT Sportsline, maar ik kan mij voorstellen dat er ook RS6-rijders zijn die het visueel iets subtieler willen aanpakken maar wél extra vermogen onder de kap willen. Zo heeft ATM-Chiptuning in opdracht van Fleetaccess een gloednieuwe Audi RS6 Avant C8 voorzien van een Stage 2 tuning.

Om te beginnen heeft ATM uiteraard de ECU aangepast en zijn de bougies geüpgrade. Om extra vermogen te winnen en vooral het geluid een flinke boost te geven, werd de middendemper en de OPF verwijderd. Om het geheel écht goed te laten brullen zijn er op maakt gemaakte downpipes gemaakt. Het resultaat komt, naast een bijpassend geluid, uit op 751 pk en 1012 Nm koppel!

Om de eigenaar te behoeden voor verkeersboetes heeft Fleetaccess een Target Blu-Eye geïnstalleerd, alsmede een Stinger. Daarnaast zijn er spacers gemonteerd en is de auto voorzien van rode accenten. Tot slot heeft Fleetaccess de auto als eerste in Nederland voorzien van een gecertificeerde Keyless Protector met KE01 Certificaat.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.