[VIDEO] De snelste werkbus ter wereld staat te koop (300+ KM/H)

[VIDEO] De snelste werkbus ter wereld staat te koop (300+ KM/H)

Volkswagen Transporter 800 ps

Kinderen, een bouwbedrijf of je vrouw die moet bevallen? Het maak niet uit! Deze werkbus, die onderhuids een gekietelde  Porsche 911 Turbo is, brengt alles, maar dan ook echt alles in recordtijd op bestemming!

Laten we overigens de ZZP-koeriers niet vergeten, de jongens die net de kerststress hebben overleefd, zouden die stress dit jaar voor kunnen zijn met dit bakbeest. Maar goed, jullie willen inside-information over de GT3-RS groene Volkswagen Transporter, komt ie.

TH Automobile Berlin heeft een 3,6-liter boxermotor uit de Porsche 911 Turbo achterin, ja achterin de werkbus gemonteerd. De onderkant werd aangepast om meer downforce te creëren en waarschijnlijk waren de engineers McLaren F1-geil, want de bestuurdersstoel is pontificaal in het midden geplaatst. Dit alles om in dienst te staan van de 800 pk die beschikbaar zijn wanneer je de sleutel in het contact steekt. En met enkel een turbootje of twee monteren ben je er niet, laten we je dat vertellen. De TH2RS, zoals de tuner de auto gedoopt heeft, is een beest.

Topsnelheid: 310,7 km/h op Nardo, een recordje waardig, namelijk de titel ‘Snelste Bestelbus ter Wereld’. Een 0 – 100 tijd van 4,9 seconden, even snel als de vorige generatie Golf R en de huidige generatie Maserati Quattroporte S. Hatsekee. Enneh, iedere inzittende krijgt overigens een eigen kuipstoel. #becauseracer laten we maar zeggen.

Je hoeft je geen zorgen maken over de houdbaarheid van de motor, want 3.500 kilometer geleden is de motor volledig gereviseerd en teruggetuned naar een ‘veilige’ 647 pk. 300 kilometer per uur moet nog steeds haalbaar zijn. Ja ja, 800 pk is ook nog steeds mogelijk, wees maar niet bang, En zo niet, kun jij een bestelbus bedenken die sneller is dan deze Kermit de Kikker?

Owee als je hier ‘Ja!’ op durft te antwoorden, dan willen wij de beelden zien. Zie jij een gat in de markt en wil je deze wagen kopen? Kan. Breng jij €155.500,- mee, dan mag hij met jou mee naar Nederland. Of koop jij liever een BMW M3 Lime Park Limited Edition of een nieuwe 911 GTS?

VW Transporter 800 PS

VW Transporter 800 PS

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.