[VIDEO] Russisch lekker: De Maserati Levante LARTE Design

[VIDEO] Russisch lekker: De Maserati Levante LARTE Design

Maserati Levante

De auto waarmee Maserati de SUV-markt bestormt, vindt sinds begin dit jaar langzaam maar zeker zijn weg naar het Nederlandse asfalt. Zoals het een Maserati betaamt, zijn de meeste stijlvol en ingetogen vormgegeven. En laat Larte Design hier nu eens verandering in willen brengen.

Zoals het Russische tuners betaamt, laten zij graag hun eigen visie los op de Europese supercars. Hun creaties kenmerken zich vaak door een extreme vormgeving waarbij de discussie los barst of het nou smaakvol is of niet. De eerder uitgelichte Stingray GTR is daar een voorbeeld van.

LARTE Design pakt het echter anders aan. Zij pakken de van zichzelf al stijlvolle Levante aan en geven de auto nog meer klasse door carbon accenten toe te voegen aan het exterieur. Een carbon inleg op de motorkap en een indrukwekkende front splitter doen bijna denken aan de Transformers-films. Maar, de auto kan het zeker hebben. Zelfs de fender flares en sideskirts zijn opgetrokken uit carbon. Zonde lijkt ons, want die zullen zo nu en dan toch echt een steentje moeten koppen… En die steentjes komen dan in dit geval van de 22-inch jetsers die de velgenboer Lexani heeft geleverd voor dit project. Smaakvol of niet, zo’n grote wielen hebben wij niet onder onze auto hangen, dat is een ding wat zeker is.

Om de rondleiding af te sluiten, eindigen we bij het carbon-offensief op de achterkant van de auto. Een  subtiel spoilertje wat een beetje aandacht af moet leiden van de achterdiffusor maakt het carbon pakket compleet. Al met al maakt het de auto stijlvoller, zonder echt om aandacht te schreeuwen.

Vind jij het een geslaagd project? Houd sowieso Hart voor Auto’s in de gaten, want er komt een stuk aan waarin Novitec de hoofdrol pakt met de Maserati Levante Esteso!

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.