[VIDEO] Russen + Lada’s + Sneeuw = Plezier gegarandeerd!

[VIDEO] Russen + Lada’s + Sneeuw = Plezier gegarandeerd!

Wat heb je nodig? Een stuk vlak land in Rusland, een hoop sneeuw, een stel gek Russen en net zoveel Lada’s en je hebt alle ingrediënten voor een bonk plezier!

Iedere winter wordt de Winter Drift Battle georganiseerd en menig wodkaliefhebber is hierbij aanwezig, met of zonder Lada. Deze ronde vindt plaats op het Centraal Russisch/Syberisch Plateau. En als je denkt dat het ‘een beetje koud’ is, think again, de temperatuurmeter staat op standje ‘pas op, want anders vriezen je edele delen eraf’. ‘Gewoon’ naar de start rijden zit er ook niet in. Dikke dekens houden de motor warm tussen de driftsessies in, al slalommend naar de start, omdat anders je stuurinrichting bevriest en monteurs met mutsen a la Boosted Boris.

Maar dit is nog niet alles. De Russen houden van drinken, zelfs zo erg, dat ze bezopen aan de startlijn willen verschijnen. Het lukt ze niet, want maar 48 van de 61 deelnemers komt door de medische keuring. Jawel, 13 driftende-wodkaflessen mogen de baan niet betreden. Eigen schuld, dikke bult. Genoeg bochten om zijwaarts doorheen te kegelen en waar het ‘jury-stuk’ bij wedstrijden vaak maar 3 of 4 bochten lang is, hier zijn het er meer dan 10 met entry-speeds van tegen de 100 kilometer per uur. Met 100 kilometer per uur een bocht in hoeken op het ijs, je moet ballen van staal hebben! Of een bevroren setje, dat is meer voor de hand liggend in deze context

De Lada’s met 1.9 liter 8-klepper motor hebben nog een uitdaging, er mogen enkel zomerbanden onder de auto zitten wanneer ze de baan op gaan. Hoe je het ook went of keert, het is een ideale manier om de tijd te doden wanneer het officiële driftseizoen voorbij is. En dan weet je meteen ook de reden waarom dit kampioenschap in het leven is geroepen. Wij kunnen slechtere manieren verzinnen om de winter door te komen! Actie vanaf 02:26 en zorg alvast voor een Russische tolk, want je verstaat geen bal van het hele filmpje. Wij weten wel dat het een verdomd goeie activiteit is voor het komende vriendenweekend!

Lada Drifting

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.