[VIDEO] Rijd mee in Senna’s McLaren MP4/5 op Laguna Seca

[VIDEO] Rijd mee in Senna’s McLaren MP4/5 op Laguna Seca
Bron: © Marshall Pruett

En het is heftiger dan de ‘helmet-cams’ in de moderne Formule 1.

Meer dan 15 raceoverwinningen, twee Formule 1 constructeurs kampioenschappen en twee coureurs kampioenschappen. De McLaren MP4/5 is een legendarisch stuk geschiedenis. Vroeger reden alleen Ayrton Senna, Alain Prost en Gerhard Berger in deze machine, maar nu kan iedereen met toegang tot het internet achter het stuur kruipen.

Nou ja, wie echt achter het stuur mocht zitten, is Arrow McLaren’s Pato O’Ward uit de Indycar. En hij deed dat meteen op het zanderig circuit; Laguna Seca Raceway (California).

Senna’s McLaren MP4/5 uit 1990 was niet alleen bijzonder vanwege de inzittenden. Het atmosferische 3,5-liter V10 blok van Honda gilt zowat op het rode gedeelte van de teller – bij 13,500 toeren per minuut. En leverde zo’n 700 PK. Goed, de moderne Formule 1-auto zit al op ruim 1,000 PK. Maar aan de reactie van O’Ward te zien, is de MP4/5 ook niet per se een relaxte ervaring.

Bron: © Marshall Pruett

Lees ook:

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.