[Video] Rij mee met de Ferrari 488 GTB!

[Video] Rij mee met de Ferrari 488 GTB!

Iedereen droomt ervan om eens in een Ferrari te rijden. Nu kan jij dat ook, soort van.

Ferrari’s en turbo’s zijn als broodjes pindakaas met sambalsaus: vrij onbekend en aanvankelijk ontvangen met aardig wat kritiek, maar vet lekker en authentiek wanneer je ze eindelijk probeert. Je voelt hem dus al aankomen: toen de 488 GTB werd aangekondigd, en duidelijk werd dat de atmosferische V8 plaats moest maken voor een biturbo V8, stond niet iedereen te springen van geluk.

Begrijpelijk, want het rauwe, door merg en been heen snijdende geluid van een echte, ongeblazen Ferrari V8 is op zijn minst iconisch. Laat je echter niet foppen, want ondanks dat er heel wat mooie tonen uit deze blokken glibberen, hebben de turbomotoren hun natuurlijk ademende familieleden vrijwel altijd tuk. Zo ook bij de 488 GTB. Om ze maar even tegenover elkaar te zetten: de 4,5-liter V8 in de 458 genereert 570 pk en 540 Nm aan koppel, terwijl zijn geblazen broertje, die een 3,9-liter V8 achterin heeft liggen, daar nog eens 100 pk en zelfs 220 Nm koppel bovenop schept. In de praktijk betekent dit dat de 488 GTB slechts 3 seconden nodig heeft om de 100 km/u te bereiken, terwijl hij 5,3 seconden later al de 200 km/u aantikt. Dat is dus even snel als de 911 GT2 RS waar we eerder vandaag over schreven.

Omdat de video, zoals gewoonlijk, als POV is geschoten, krijg je een verfijnd idee van hoe snel dit nu precies in het echt is. Toegegeven, de g-krachten e.d. blijven uit, maar de kern van het verhaal is duidelijk: de 488 GTB is een Italiaanse raket. Een vrij doffe raket, om eerlijk te zijn. Ach ja, dat die heerlijk opgepompte prestaties met een prijs komen, nemen we dan maar voor lief.

Kijk, en geniet, hoe Pieter dit steigerende paard probeert te temmen.

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.