[VIDEO] Richard Milton’s 1200PK VW Caddy RS breekt records!

[VIDEO] Richard Milton’s 1200PK VW Caddy RS  breekt records!

Volkswagen, Caddy, RS, RS3, dragstrip, 1200, Richard, Milton
Bron: © VeeDubRacing

Dit is niet je standaard Volkswagen bestelbus.

Eigenaar Richard Milton is in het dagelijks leven te vinden in de werkplaats van zijn eigen bedrijf, Kernow Transporters Ltd. Maar besloot dat hij nog iets anders wilde doen met zijn transportauto’s; namelijk de 9 seconden bereiken op de dragstrip. Niet iets wat je normaal probeert met een VW busje, maar goed.

Om deze ambities waar te maken, nam hij een 1.6-liter TDI Volkswagen Caddy, die oorspronkelijk tweewiel-aangedreven is. En bouwde het om naar een vierwiel-aangedreven Golf MK7R, dat 500PK kon uitpersen. Om uiteindelijk het vermogen te krijgen, koos hij voor het vijf-cilinder 2.5 TFSI motorblok van de Audi RS3, en nam ook het achterdifferentieel mee. Het resultaat is een 1,200PK VW Caddy RS. Het bizarre is dat Richard de Caddy toen nog dagelijks reed naar zijn werk.

Gelukkig nam hij de Volkswagen ook mee naar de ‘Santa Pod Raceway’ in Engeland. Hier verslaat hij (bijna) iedereen met ruim 1,200PK op 1600 Nm koppel. Richard probeerde de ‘1/4 mile’ binnen 9 seconden te rijden, en kwam erg dichtbij met zijn 9.97 seconden poging. Hiermee zet hij een wereldrecord, aangezien geen enkele Caddy dat ooit eerder heeft gedaan.

Los van de tijden op de dragstrip, is de Caddy RS van Richard gewoon een hele bizarre build die je echt even moet bekijken. Hieronder hebben we dan ook een video van de Caddy RS in actie:

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.