[VIDEO] RENNTECH Mercedes-AMG E63 S: 842 pk

[VIDEO] RENNTECH Mercedes-AMG E63 S: 842 pk

Een 4 liter V8 met 612 pk en een ‘Drift mode’, voor velen al een groot genoeg recept om een tijd lang lol mee te hebben, maar op een gegeven moment gaat dat vervelen. En dan kun je voor een kietelbeurtje gewoon bij RENNTECH terecht!

En laten we maar meteen met de bijna 2.000 kilo wegende deur in huis vallen. RENNTECH stampt door een grotere turbo, nieuwe luchtfilters, een geoptimaliseerd brandstofsysteem en een nieuwe uitlaat plus ECU een duizelingwekkend vermogen uit de 4 liter V8: 842 pk en 1056 Nm aan koppel. Ja, je leest het goed, meer dan 1.000 Newtonmeter aan koppel. De AMG met 4MATIC-aandrijving stijgt bijna op wanneer het stoplicht op groen springt.

In ‘Drift Mode’ heb je geen hol aan al dat vermogen, of je moet een stoomboot op het droge willen zijn, maar het kan er wel voor zorgen dat je binnen 10,43 seconden een dragstrip van een kwart mijl af kunt leggen en na de streep zit je op 214 kilometer per uur met genoeg vermogen over om door te trappen. ‘God bless America’ voor deze informatie, met dit sprintje is het overigens ook de snelste E63 van de huidige generatie op dit moment.

De sedan staat nu op aftermarket wielen, een setje 20 inch, hier zijn we niet meteen weg van, maar het Michelin Sport-rubber van 265 en 305 mm breed doet zijn werk, dus wij gedogen de keuze voor aftermarket wielen. Het allermooiste aan dit verhaal moet nog komen, degene die elektrische auto’s haten en graag een auto willen hebben die sneller is, dan is de RENNTECH E63 S de auto voor jou, want deze is sneller op de kwart mijl dan een Tesla Model S! En ook al is het maar 0,07 seconden, Vin Diesel zou zeggen ‘Winning is winning!’ 

RENNTECH E63 S AMG

RENNTECH E63 S AMG

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.