[VIDEO] Rapper Boef voor de rechter ivm 300 km/h in Audi RS6

[VIDEO] Rapper Boef voor de rechter ivm 300 km/h in Audi RS6

Twee keer in één week rapper Boef in het nieuws op Hart voor Auto’s?

Juist, dat gebeurt niet vaak! Gisteren konden we jullie het aankomende nieuwe vervoer van de artiest laten zien: een Audi RS6 met een Prior-Design Widebody Package. Maar wie weet duurt het nog even voordat we de 25-jarige Sofiane Boussaadia – zijn echte naam – op de 22-inch velgen door Tilburg zien rijden. Aanstaande 11 september moet hij namelijk voor de rechter verschijnen.

Het gaat om een filmpje dat in 2016 online verscheen en waarin te zien was dat de inmiddels beruchte Audi RS6 met 300 km/h over een Nederlandse snelweg knalt. Omroep Brabant meldt dat het Openbaar Ministerie (OM) en de rechtbank hebben laten weten dat Boef daarna nog twee keer te hard heeft gereden. Strafrechtadvocaat Pieter van der Kruijs uit Den Bosch verwacht dat Boef een flinke straf te wachten staat. “Als je drie keer te hard rijdt waarvan één keer zo’n driehonderd kilometer per uur, ja, dan kun je echt wel wat verwachten. Ik reken op een forse ontzegging van de rijbevoegdheid. Zeker wel een jaar, plus twee tot drie weken celstraf.”

Mocht het zo ver komen dat Boef zijn rijbewijs moet inleveren, dan kan Lil’ Kleine hem wellicht nog een lift geven in zijn Mercedes-AMG G63.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.