[Video] Ranzig-snelle Camaro ZL1 1LE sloopt de Nürburgring

[Video] Ranzig-snelle Camaro ZL1 1LE sloopt de Nürburgring

Stuk Amerikaanse trots zet gewoon even een dijk van een tijd neer, in een handgeschakelde auto!

Traditioneel gezien zou het eigenlijk niet helemaal kloppen als er een niet-Duitse auto bovenaan de lijst van rondetijden van de Nürburgring stond. Gelukkig denken de autofabrikanten, net als ik, niet zozeer in landsgrenzen, maar in de mate van snelheid die ze hun auto’s kunnen meegeven. Dat is immers stukken belangrijker dan vaderlandsliefde. En als we de huidige stand van zaken mogen geloven, moet er nog het een en ander gebeuren wil Duitsland weer “über alles” zijn.

Toch is er tenminste één land dat zich niets aantrekt van mijn zojuist verkondigde mening, en dat is uiteraard het land van herkomst van deze bijster angstaanjagende Camaro. De ‘Muricans introduceerden hun ultieme Camaro alweer een tijdje geleden, maar tonen vandaag pas hun snelste rondje op de Groene Hel.

Het 650 pk sterke monster uit de hel——niet te verwarren met deze auto——deed na een aantal oefenrondjes slechts 7:16 over het bijna 21 kilometer lange stuk asfalt. Dat is op zich al een bizarre prestatie, maar wanneer je je bedenkt dat de “normale” ZL1 begin vorig jaar nog een tijd van 7:29 plaatste, glibber je van verbazing als een aaltje naar de bodem van de Marianentrog. Oh, en die ZL1 was niet eens handgeschakeld! Dit betekent dus dat de opper-Camaro uit de video ongelooflijk veel extra’s uit zijn aerodynamische en motorische upgrades heeft getrokken.

Om het nog even in perspectief te zetten: met een tijd van 7:16 schuift de Camaro ZL1 1LE op naar de 14e plek ooit. Daarmee verovert hij de plek van de 911 GT2 RS en staat hij nét achter de Donkervoort D8 RS. Benieuwd naar de volledige lijst? Je checkt het hier!

Chevrolet Camaro ZL1 1LE

Chevrolet Camaro ZL1 1LE

Chevrolet Camaro ZL1 1LE

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.