[VIDEO] Pure madness: Deze M5 is uit de as herrezen!

[VIDEO] Pure madness: Deze M5 is uit de as herrezen!

Rusty Slammington E28

Er zijn van die projecten waar je niet aan kunt ontkomen. Al heb je er niets mee, soms wordt je gewoon met je neus op een build gedrukt. ‘Rusty Slammington‘ is zo’n project waar je vast wel ooit ergens iets van gehoord of gezien hebt. 

Zo’n acht jaar geleden kreeg de E28 5-serie van Mike, die toen nog door het leven ging als een 535i, zijn moments of Fame toen het dak ‘gechopped’ werd, de auto een ratlook meekreeg en het contact met het wegdek werd verzorgd door de driedelige Rotiform-wielen of door de bodemplaat die vakkundig het asfalt bijschaafde. Leuk, maar zoals het ook in de muziekwereld gaat: ‘One moment you’re in, the other moment your out’. En daarna sloeg ook nog eens het noodlot toe, de nekkendraaier vloog in de fik en voor iedereen was de auto op dat moment afgeschreven.

Rusty Slammington E28

Rusty Slammington E28

Maar niet voor Mike. ‘Waar een wil is, is een weg’ was zijn motto. Project ‘Rusty Slammington’ was born! Er werd een volledig nieuwe basis gebouwd. Een buizenframe formaatje ‘dubbelzitter-bij-de-KLM’ werd de basis waarop alle bruikbare carrosseriedelen van de eerder afgefikte Beemer opnieuw werden gemonteerd. De auto was heel wat breder geworden, dus er moesten ook nieuw plaatwerk besteld worden. Die kregen daarna ook maar meteen een rits chemische rommel over zich heen, want de oude, verweerde look moest behouden blijven. Als een feniks die uit de as herrijst.

En ja, van die look, moet je houden. De driedelige BBS wielen met centerlock vind je mooi of spuuglelijk. Maar je kunt niet ontkennen dat dit een project is waar hart en ziel in is gestopt. Over een ziel gesproken. Rusty is geen 535i meer, nee, zijn uiterlijk moest kracht bij gezet worden en dat is gebeurt in de vorm van een M5 motor, afkomstig uit het modernere broertje, de E34. Maar dan wel met een vermogenskuurtje. Nu is er 500 pk te vinden onder het meest rechter pedaal. En ondanks dat de E28 al richting semi-oldtimer gaat, is goedkoop rijden er niet bij, want Rusty functioneert alleen op Octaan 110.

Meningen over deze auto kunnen verschillen, maar een Hart voor Auto’s heeft onze Mike zeer zekers te weten!

Rusty slammington E28

Rusty slammington E28

Rusty slammington E28

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.