[VIDEO] PRIMEUR: De nieuwe Mercedes G-Klasse

[VIDEO] PRIMEUR: De nieuwe Mercedes G-Klasse

G Klasse 2018

De eerste generatie van de legendarische G-Klasse is al bijna 40 jaar oud, dat betekent dat die binnenkort wegenbelastingvrij is. Maar na veertig jaar duinhappen en flaneren door de P.C. Hooftstraat is het nog niet voorbij voor de G! 

‘Never change a winning team’ is toch wel de spijker op zijn kop bij deze bestseller van Mercedes. De geheel nieuwe, ja echt, geheel nieuwe luxe paardentrailer-trekker heeft nog steeds de vorm van een zeecontainer, maar is lichtjes bijgeschaafd. Wat rondere vormen met een toevoeging van LED-verlichting maken het exterieur van deze tijd, terwijl de grootste vernieuwing toch echt het interieur is.

Het dashboard is niet meer dat instrumentenpaneel uit een binnenvaartschip, maar een fris ademend interieur wat met verschillende materialen is vorm te geven, van geborsteld aluminium tot carbon en van leder tot hout dat je eerder verwacht op een jacht. En wat te denken van het sportstuur a la AMG?

Het onderstel van de legende is in te stellen in drie verschillende standen, al het vermogen op de voorwielen, achterwielen of op alle vier de wielen. Des te makkelijker moet het worden om zandduinen, sneeuw en modderpoelen baas te kunnen, want ja, vastzitten zoals je dat kan met een 6×6 wil je natuurlijk niet! De echte, echte premiere van de nieuwe G-klasse zal plaatsvinden op 15 januari aanstaande, tijdens de Detroit Motor Show.

G Klasse 2018

G Klasse 2018

G Klasse 2018

G Klasse 2018

G Klasse 2018

G Klasse 2018

G Klasse 2018

 

 

 

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.