[VIDEO] Porsche Taycan Turbo S vs McLaren 720S Spider!

[VIDEO] Porsche Taycan Turbo S vs McLaren 720S Spider!

Autofabrikanten geven 0 tot 100 km/h sprinttijden op die gemeten zijn onder de ideale omstandigheden. Maar hoe snel zijn ze nou écht?

Het is een bekend feit dat de McLaren 720S een absoluut monster is op de dragstrip. De Spider in deze video is een beetje langzamer dan de coupé vanwege het extra gewicht, maar het blijft een bloedsnelle machine. En dan die andere auto in bovenstaande video: de Porsche Taycan presteert ook uitstekend in een dragrace, vooral als we het hebben over het vlaggenschip model, de Turbo S. Hij weegt dan wel veel meer dan de McLaren, maar dat maakt ie goed met maar liefst 1050 Nm koppel dat direct vanuit stilstand te gebruiken is. De 720S Spider moet het doen met ‘slechts’ 770 Nm dat pas bij 5500 toeren per minuut in werking treedt.

Op papier doet de McLaren 720S 0 naar 100 km/h in 2,9 seconden en de Taycan Turbo S in 2,8 seconden. Een minimaal verschil zou je zeggen, maar in de praktijk liggen deze twee toch iets verder uit elkaar. In deze dragrace heeft de McLaren namelijk 3,8 seconden nodig en de Porsche is zelfs met 2,7 seconden zelfs een beetje sneller. De reactie van de McLaren 720S Spider was bovendien teleurstellend traag, waarschijnlijk doordat de launch control niet werd geactiveerd. Hierdoor kon de Taycan Turbo S met een ruime marge de leiding nemen. De Britse supercar pakt een deel van het verloren terrein terug maar met een kwart mijl was er niet genoeg asfalt om de Porsche te verslaan.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.