[VIDEO] Porsche 991 GT2 RS krijgt klapband bij 300 km/h

[VIDEO] Porsche 991 GT2 RS krijgt klapband bij 300 km/h

Wanneer je deelneemt aan een trackday kun je op veel elementen van het avontuur voorbereid zijn, maar met een klapband hou je misschien minder snel rekening. Vandaag zien we een Porsche 991 GT2 RS die √°lles uit zijn trackday op Monza haalt en die dat op het rechte stuk moet bekopen met een klapband.

De bestuurder van de 700 pk sterke Porsche was bezig met het verbeteren van zijn ronderecord maar bij 300 km/h op het rechte stuk besloot de rechterachterband het voor gezien te houden. Dankzij de bovenstaande video kunnen we de bestuurder zien, een YouTuber met veel circuit-ervaring, die razendsnel actie onderneemt om de dansende achterkant in toom te houden. Uiteindelijk is hij er in geslaagd om het beest tot stilstand te brengen en de auto op een veilige plek tot stilstand te brengen.

“I was very lucky to escape from one crash at 300km/h just before the turn 1 on Monza track (this sector braking with gt2 is 306km/h to 50km/h so maybe the most extreme braking does exist on one race track) […]. That’s my lesson of that day, if you go on a serious track just be serious and put on new tires!” – Aldus de bestuurder.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.