[VIDEO] Porsche 911 GT3 RS maakt zijn rondje over Nürburgring

[VIDEO] Porsche 911 GT3 RS maakt zijn rondje over Nürburgring
Porsche, 911, GT3RS, Nürburgring, rondetijd, video, Porsche 911 GT3 RS
Bron: © Porsche

En toch zijn ze bij Porsche niet helemaal tevreden met de poging.

Het heeft (gelukkig) niet lang geduurd voordat de nieuwe 911 GT3 RS vrijgelaten werd op het bekladde asfalt van ‘de Groen Hel‘. Op een zonnige dag was de atmosferische 4.0-liter zescilinder te horen in de bossen van de Nordschleife, en zette daar dan eindelijk een officiële rondetijd.

Jörg Bergmeister kroop achter het stuur van de Porsche, en stond binnen 6 minuten en 49,328 seconden weer bij de slagbomen van het circuit. Dat klinkt veelbelovend!

Niet te vergelijken

De rondetijd verrast ons wel: de nieuwe 911 GT3 RS is twee seconden slomer dan de oude’ 911 GT2 RS uit 2017. De Manthey-racing versie van de GT2 RS is hier zes seconden sneller, maar dat is ook niet het beste vergelijkingsmateriaal voor de 992.

De Porsche 911 GT2 RS kun je in principe als hypercar zien, met ruim 710 PK onder de motorkap. In vergelijking perst het atmosferische blok van dit circuitbeest een relatief bescheiden 525 PK.

Porsche 911 GT3 RS over de Nürburgring.

Bron: © YouTube Porsche

En wat zien we nu: de Porsche 911 GT3 RS vernedert de hybride-aangedreven 918 Spyder door bijna acht seconden sneller door ‘De Groene Hel’ te komen. Pijnlijk! We waren niet helemaal zeker, maar ook de vorige generatie 911 GT3 wordt met een gat van ruim tien seconden aan de kant gezet.

Toch zat er volgens Bergmeister meer in. “We verloren wat downforce door de sterke, optrekkende wind, maar ik ben nog steeds heel blij met de ronde. Voornamelijk op de snelle gedeelten staat de 911 GT3 RS op eenzame hoogte. Hier is hij op het niveau van topklasse-raceauto’s. Hij zet ook een nieuwe standaard op het vlak van remmen“.

Hopelijk mag Bergmeister de Porsche nog eens over het asfalt duwen. Want naast de snelle ronde, genoten wij vooral van het atmosferische geschreeuw.

Lees ook:

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.