[VIDEO] Porsche 911 GT3 rijdt wielrenner van zijn fiets

[VIDEO] Porsche 911 GT3 rijdt wielrenner van zijn fiets

Responsabilidades compartidas entre el Kia y el Porsche en este accidente. Prudencia en las vías, muchachos.

Geplaatst door Blogaraje op Zondag 18 oktober 2020

En de bestuurder van de GT3 lijkt de schuld bij iemand anders te leggen…

Op de dashcam beelden is te zien hoe de wielrenner op de bochtige weg veel ruimte inneemt op de weg. Al snel haalt een rode Porsche 911 GT3 de filmende auto en de fietser in. Een witte GT3 probeert hetzelfde te doen door de rode GT3 te volgen en de dubbele gele lijnen over te steken. Op de een of andere manier komt de witte GT3 in contact met de filmende auto, voordat hij van achteren tegen de wielrenner botst. Deze botsing zorgt ervoor dat de fietser van zijn fiets valt terwijl de Porsche midden op de weg tot stilstand komt.

Even later komt een Hyundai Santa Fe in beeld. Volgens de Facebook-pagina Blogaraje maakten de Porsche en de Hyundai contact voordat de 911 in het zicht van de camera kwam. In plaats van zich naar de wielrenner te haasten, maakt de bestuurder van de Porsche een veelzeggend handgebaar in de richting van de Hyundai. In een gesprek de lokale media, zei de wielrenner dat hij geen ernstige verwondingen had opgelopen, maar wel wat vervelende snijwonden.

Een video die vlak voor de crash op Twitter is gepost, toont de twee GT3’s, evenals een zwarte 911, die andere langzaam rijdende auto’s op hetzelfde stuk weg inhalen. Blijkbaar hadden de chauffeurs niet het geduld om achter andere auto’s te blijven rijden.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.