[Video] Politie verbrandt rubber met Lamborghini Gallardo

[Video] Politie verbrandt rubber met Lamborghini Gallardo

Waar we in Nederland eventjes een Bugatti Veyron met politie-striping hadden voor promotiedoeleinden, hebben de Italiaanse agenten écht een Lamborghini onder hun kont. Al sinds 2004 patrouilleren enkele Lamborghini’s in Polizia uitvoering in centraal en Zuid-Italie.

Lamborghini-CEO Stephan Winkelmann overhandigde bijna een jaar geleden tijdens een ceremonie in Rome al de sleutels van de Huracán LP610-4 Polizia aan Alessandro Pansa, hoofd van de Italiaanse rijkspolitie, maar de ‘oude’ Gallardo Polizia rijdt ook nog altijd rond.

De Lamborghini’s worden overigens gebruikt voor echt politiewerk evenals voor medische spoedtransporten. Dankzij een koelbox voorin kan de auto namelijk worden ingezet voor transporteren van organen die getransplanteerd moeten worden. Daarnaast is ‘ie bovendien uitgerust met allerlei high tech spul en ontbreken ook de holsters voor pistolen niet.

Waarvoor deze Lamborghini Gallardo LP560-4 Polizia zich op het circuit bevond en het nodig vond om zijn bandjes op te roken is niet bekend, maar het ziet er in ieder geval tof uit!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.