[VIDEO] Polestar 1 schiet door de sneeuw!

[VIDEO] Polestar 1 schiet door de sneeuw!

De Polestar 1 wordt wordt volgende week onthuld in Beijing, maar vandaag kunnen we de eerste bewegende beelden van de strepentrekker uit knäckebröd-land al met jullie delen!

De 600 pk sterke hybride Polestar 1 klappert met 1.000 Nm aan koppel over de sneeuwvlakte en is met de kont aan het schudden alsof het een trucje probeert na te doen wat hij af kijkt bij de BMW M3 en de Mercedes C63 AMG. En ondanks dat het een beeld is wat je niet verwacht, het ziet er verdomd goed uit!

Bijkomend voordeel, met een range van 150 km kun je lang genoeg dwars gaan met je elektrische Ikea-winkelwagen. Een recordpoging zal er echter niet van komen, want BMW houd die titel nog wel even in handen met een afstand van 374 km.  Het prototype in kwestie heeft twee weken in de sneeuw rondgebanjerd in de vrieskou om de auto te finetunen en om het onderstel, versnellingsbak en accu’s te testen, in deze video is de auto echter ontdaan van alle veiligheidssystemen om het chassis te testen en dat levert mooi materiaal op. Plus, nu kijkt men nog meer uit naar de komst van de Polestar 1 over een paar weken in Beijing!

Polestar 1

Polestar 1

Polestar 1

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.