[VIDEO] Pininfarina Battista breekt wereldrecord voor 0-100-tijd

[VIDEO] Pininfarina Battista breekt wereldrecord voor 0-100-tijd

De Italiaanse autofabrikant zet op dezelfde dag ook nog twee andere wereldrecords neer.

Video, Pininfarina, Battista, wereldrecord, 0-100, sprint, productieauto
Foto: © Pininfarina

Elon Musk zal tóch nog even zijn best moeten gaan doen met de nieuwe Tesla Roadster. Want Pininfarina pakt (voor nu) het wereldrecord voor de snelste 0-100-tijd met een ‘standaard’ productieauto. En omdat ze toch al op een leeg circuit waren, reed de hypercar ook nog even in een recordtijd naar de 200 km/u.

Hierdoor is de tijd voor de snelste 0-100-sprint in een productieauto nu 1,86 seconden. De snelste 0-200-sprint staat door het Italiaanse automerk nu op 4,75 seconden. In dezelfde recordpoging had de elektrische hypercar ook slechts 31 meter (!) nodig om van 100 naar 0 te remmen. Om er even een beeld bij te krijgen: dat zijn iets meer dan 31 ‘ruime’ stappen.

De Pininfarina Battista

Voor wie nog niet bekend is met de Pininfarina Battista, geven we je de cijfers graag nog eens: de Italiaan heeft 1.900 pk en 2.340 Nm. Elk wiel krijgt hiervoor een eigen elektromotor, waarmee in totaal zo’n 475 kilometer gereden kan worden. Het bouwproces van zo’n Battista duurt ruim 1.250 uur. Je betaal dan ook 2,6 miljoen euro voor de sleutels.

In de video hieronder kun je de recordpoging van Pininfarina bekijken:

Bron: © Pininfarina / YouTube

Stijn Dekker

Stijn is al 24 jaar gepassioneerd over auto's. Van een Jaguar E-type tot een Hyundai i20n en alles daar tussen!