[VIDEO] Nürburgring fail & crash compilatie 2018

[VIDEO] Nürburgring fail & crash compilatie 2018

https://www.youtube.com/watch?v=A7kayFftcuQ

De Nordschleife van de Nürburgring is een plek waar het kleinste foutje, grote consequenties kan hebben. Deze video’s laten zien waarom.

Het is niet zonder reden dat het circuit bekend staat als een van de gevaarlijkste op aarde. Toch zijn het niet alleen de professionele coureurs die er soms een puinhoop van maken, want vooral op de dagen van de Touristenfahrten gaat het regelmatig goed fout. Juist op de dagen waarbij het historische asfalt van het circuit toegankelijk is voor de gewone man, worden de mensen extra met hun neus op de regels gedrukt.

In bovenstaande video zien we een compilatie vanaf een plek die Adenauer Forst wordt genoemd. Een plek op het circuit die uit een S-bocht bestaat, met het belangrijkste gedeelte een bocht naar links. Een bocht die vaak niet scherp genoeg wordt ingeschat en waardoor er dan ook vele auto’s uit de bocht vliegen. Anderen gaan de bocht juist weer met iets teveel goede moed door, met alle gevolgen van dien. Als je nog tijd over hebt, kijk dan ook even onderstaande video – een compilatie van alle fails tijdens de Touristenfahrten.

https://www.youtube.com/watch?v=xaUAyawLTEA

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.