[Video] Nissan GT-R Alpha 12+ rijdt Veyron zoek!

[Video] Nissan GT-R Alpha 12+ rijdt Veyron zoek!

Iedereen weet dat de Nissan GT-R in staat is om fantastische prestaties te behalen. De Japanse auto is uitermate geschikt voor het aanbrengen van modificaties die de auto tot een beest maken.

Alpha Performance is zo’n bedrijf dat daar erg gedreven in is. Zo hebben zij verschillende pakketten voor de Nissan GT-R waaronder het Alpha 12 pakket dat de auto 1500 pk geeft. Tijdens het testen behaalde zij een 96 tot 208 km/h tijd van slechts 3,31 seconden. Ter vergelijking: een Bugatti Veyron doet daar 5,6 seconden over…!

GTboard.com nam de proef op de som en zette zo’n bizarre GT-R naast een Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse, een auto met 1200 pk en 1.500 Nm koppel waarmee hij van 0 tot 100 km/h schiet in 2,6 seconden. Echter begint deze race, welke plaatsvindt bij ATP Automotive Testing Papenburg, vanaf 70 km/h. De Veyron schiet er vandoor maar wordt al snel ingehaald door de Nissan GT-R. De bestuurder haalt zijn voet al snel weer van het gas, wat erg jammer is natuurlijk. Ik had graag willen zien of de Nissan GT-R zijn voorsprong zou kunnen vasthouden.

Eerder nam diezelfde GT-R het ook al op tegen een Porsche 918 Spyder:

Deze Nissan GT-R is een beest! Met 1200 pk rijdt ie een Porsche 918 Spyder zoek!

Video door: GTBOARD.com
Volledige video: http://bit.ly/1LBXBzu

Posted by Hart voor Auto's on donderdag 26 november 2015


Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.