[VIDEO] Nieuwe Audi RS3 doet 0-100 km/h in 3,1 seconden!

[VIDEO] Nieuwe Audi RS3 doet 0-100 km/h in 3,1 seconden!

Audi is is lekker op weg wat betref de elektrificatie van haar auto’s, maar weet gelukkig nog steeds hoe je een échte performance auto moet maken die uitsluitend wordt aangedreven door een oude vertrouwde verbrandingsmotor. We hebben het niet over de R8, hoewel de nieuwe RS3 net zo snel naar de 100 km/h sprint. Ja, een compact model met de helft van het aantal cilinders kan bijna tippen aan een volwaardige supercar met middenmotor.

Onze oude vriend Auditography kreeg de kans om niet alleen de 2022 Audi RS3 Sedan te vereeuwigen, maar ook zijn 2.5-liter turbomotor op de proef te stellen in een acceleratietest. Het merk met de vier ringen zegt dat de auto 3,8 seconden nodig heeft om vanuit stilstand 100 km/h te halen, maar zoals je kunt zien in de video die in het prachtige Griekenland is gemaakt, is de nieuwe RS3 met vierwielaandrijving veel sneller.

3,1 seconden – meer had de Python Yellow RS3 niet nodig om de sprint te voltooien. 0,7 seconden minder dan de officiële tijd van Audi! Van Duitse luxemerken is bekend dat ze opzettelijk de prestaties van hun auto’s downplayen, maar we hadden niet zo’n groot verschil verwacht tussen de geciteerde en de werkelijke acceleratiecijfers.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.