[VIDEO] Nederlandse Ferrari rijder brake-checkt vrachtwagen

[VIDEO] Nederlandse Ferrari rijder brake-checkt vrachtwagen

Een brake-check uitvoeren is zo’n beetje het domste wat je kunt doen in het verkeer.

Dat gezegd hebbende is het nóg dommer om een brake-check uit te voeren bij een vrachtwagen. Hoe groot je ergernis ook is, doe het niet! Mocht het fout gaan, dan zijn de gevolgen niet te overzien en als het wel ‘goed’ gaat, wat schiet je ermee op? Precies, niks dus.

Toch was de irritatie bij deze Ferrari rijder zó groot dat hij besloot om maar liefst vier keer stevig op zijn rempedaal te gaan staan. Het gevolg is een gevaarlijke remtest voor de vrachtwagenchauffeur die er het volgende over zei:

‘Een vrachtwagen inhalen op de A59, gewoon waar dat mag en niet langer dan 20sec op de linkerbaan. Toch vond de bestuurder van de Ferrari 599 GTB (F141)het kennelijk zo irritant dat hij zijn bolide van ruim een ton in de waagschaal legde door even een remmentest te doen. Ondanks een gewicht van bijna 40 ton, toch weer gered… Eerlijk gezegd kwam het heel even in mijn gedachte op om hem er gewoon tegenaan te zetten, maar het verstand won het van de emotie. […] Veel collega’s zeggen, gewoon erin zetten, maar behalve dat het verzekeringstechnisch altijd een gok is, weet je ook niet wat er in zo’n auto zit. Iemand die Ferrari rijdt, heeft óf een hele goede baan, of een hele foute. Tegenwoordig leggen ze elkaar voor minder neer. We kennen allemaal de filmpjes en verhalen…’

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.