[Video] Tesla Model S P85D laat supercars zweten

[Video] Tesla Model S P85D laat supercars zweten

Hoewel wij bij Hart voor Auto’s echte petrolheads zijn komt de Tesla Model S P85D met enige regelmaat hier voorbij. Dankzij twee elektromotoren die 700 pk leveren maakt hij het menig supercar moeilij. Een Lamborghini Aventador, Ferrari 458 Italia of een Lamborghini Gallardo LP570-4 Super Trofeo Stradale+ het maakt hem allemaal niets uit.

Op de afgelopen VMAX200 Hypermax in het Verenigd Koninkrijk waren fantastische auto’s aanwezig om zich een dag lang uit te leven op de ruim 1,5 kilometer lange dragstrip. Meerdere Koenigseggs, waaronder de Koenigsegg One:1, Lamborghini’s, Ferrari’s, Porsches en McLarens waren hier aanwezig om het tegen elkaar op te nemen. Er was echter één auto die elke keer als eerste van de startstreep weg was en het zodoende zijn tegenstanders erg moeilijk maakt.

Zoals je al weet heb het over de Tesla Model S P85D!

Voor ieder die het vergeten is; De Tesla Model S P85D heeft in tegenstelling tot de ´gewone´ Model S twee elektromotoren waarvan er eentje de voorwielen aandrijft en de ander de achterwilen. Hierdoor beschikt de elektrosedan vierwielaandrijving en sprint de P85D sprint in 3,2 seconden naar de 96 km/h en dat is exact twee seconden sneller dan de reguliere Tesla Model S P85.

De voor- en achterelektromotor leveren samen 224 en 476 pk, samen dus goed voor een vermogen van 700 pk. De PD85D is met 2239 kilogram wel een stukje zwaarder geworden, 132 kilogram om precies te zijn, maar wonder boven wonder gaat dit niet ten kosten van de actieradius. Sterker nog, deze is met 16 kilometer toegenomen tot 458 kilometer.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.