[VIDEO] Minimaal 650 pk voor de nieuwe Audi RS6

[VIDEO] Minimaal 650 pk voor de nieuwe Audi RS6

Emissie-eisen, downsizing, zomaar twee termen die wij autoliefhebbers niet graag horen als het gaat om supercars. Maar toch zijn het eisen waar alle autobouwers zich aan moeten houden. Gelukkig hoeft dat geen reden tot janken te zijn, bewijst Audi maar weer eens!

De RS6 Avant, een van de meest bejubelde stationwagens ooit, wordt vernieuwd en we wisten al dat deze een 4 liter twinturbo mee zou krijgen welke je ook kunt vinden in de nieuwe Panamera Turbo. Maar we wisten nog niets over het exacte vermogen, nu is dat getal ook bekend.

De nieuwe A6 sedan is er al over een maandje of twee en de S6 maakt aan het einde van dit jaar zijn opwachting. Deze is met zijn 2,9 liter twinturbo V6 al niet langzaam, maar als het dan toch extremer, luider en harder kan, ‘never settle for less!’ 

En dan gaan we dat dus ook niet doen. We wachten op de RS6 Avant die ons binnen 3,5 seconden naar de 100 kan katapulteren. Dat trucje doet ie sneller dan nieuwe Panamera Turbo. Die doet het namelijk in 3,8 seconden, maar de nieuwe Turbo is ook net een beetje meer vlaggenschip dan de RS6, dus die heeft iets meer luchtweerstand. De nieuwe RS6 kruipt met zijn vermogen ook richting de Lamborghini Urus, hij krijgt namelijk 650 pk en 800 Nm koppel mee en daarmee zetten ze weer voor een tijdje de snelste station op de markt! Interessant weetje trouwens, de Urus, een buffel van een wagen, sprint in 3,6 seconden naar de 100. En dat is dus weer sneller dan de Panamera Turbo, hmm…

We zeiden het eerder al, we hebben enkel de A6 sedan gezien en nog geen Avant. Daarom is het fijn dat onze Duitse collega’s van Autobild een video hebben gemaakt over de nieuwe RS6 en de beelden staan alleen maar uit renders! Wat ons betreft mag er een strikje om en mag ie afgeleverd worden. Wat vind jij ervan!?

Audi A6 RS6 2019

Audi A6 RS6 2019

 

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.