[Video] Met iPE Exhaust klinkt de Golf 7 R fantastisch!

[Video] Met iPE Exhaust klinkt de Golf 7 R fantastisch!

Zoals bekend is het absolute topmodel van de Volkswagen Golf de Golf R, dat is ook niet anders bij de Mk7. Maar voor een topmodel maakt de standaard Mk7 Golf R wel een beetje een saai geluid. iPE Innotech Performance Exhaust heeft de oplossing!

Deze Golf R is uitgerust met het iPE Innotech Valvetronic uitlaatsysteem en dat houdt in dat er in de uitlaat een kleppensysteem is gemonteerd. Daardoor kun je ervoor kiezen om in een comfortabele modus te rijden met niet al te veel poespas maar uiteraard kun je er ook voor kiezen het kleppensysteem is standje ‘oorverdovend’ te zetten. In bovenstaande video zie je en hoor je de Volkswagen Golf Mk7 R met de kleppen open en dit heeft vooral als resultaat dat het bekende DSG-scheetje nu nog harder klinkt!

Volkswagen Golf Mk7 R
De Volkswagen Golf R heeft een nieuw ontwikkelde, viercilinder 2.0 TSI met een vermogen van 300 pk en 380 Nm aan trekkracht dat al vanaf 1800 tpm beschikbaar is. Met de standaard handgeschakelde zesbak sprint de Golf R van 0 tot 100 km/h in 5,1 seconden. Met de optionele DSG-automaat gaat dit in 4,9 seconden en de topsnelheid is in beide gevallen begrensd op 250 km/h. Voor de Golf Mk7 R met handbak moet je €47.890,- achter laten bij de dealer en voor Golf Mk7 R met DSG-bak zo’n €50.390,-.

Volkswagen Golf MK7 R iPE Innotech Performance Exhaust

Volkswagen Golf MK7 R iPE Innotech Performance Exhaust

Volkswagen Golf MK7 R iPE Innotech Performance Exhaust

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.