[VIDEO] Met een straight piped Ferrari F40 over de Autobahn!

[VIDEO] Met een straight piped Ferrari F40 over de Autobahn!

Zet je speakers maar vast vol open!

Waar je ook bent, neem even de tijd voor deze video. We kijken naar het interieur van een Ferrari F40, op zich al een goed uitgangspunt maar deze F40 heeft nog net iets meer te bieden. Deze specifieke F40 is gezegend met een Tubi Inconel LM Competition uitlaatsysteem, zo genoemd omdat het niet zomaar een aantal gebogen stalen buizen zijn. Inconel is eigenlijk een handelsmerknaam van Special Metals Corporation, waarmee een reeks op nikkel/chroom gebaseerde legeringen wordt ge√Įdentificeerd. Het materiaal wordt vaak gebruikt in de lucht- en ruimtevaartindustrie en voor F1-uitlaten, dus ja, het op je F40 hebben is buitengewoon gaaf.

De video begint bij de ingang van een tunnel, alwaar het luid kabaal uit de uitlaat extra goed te horen is. Vervolgens neemt de F40 de oprit naar de Duitse Autobahn. De bestuurder is Ger Collector, bekend van het gelijknamige Instagram-account.

In de standaarduitvoering levert de 2,9-liter V8 met dubbele turbo een vermogen van 478 pk, een aantal dat vandaag de dag nog steeds indrukwekkend; stel je zich eens voor hoe dat was in 1987.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.