[VIDEO] Met een BMW M5 over het nieuwe circuit van Zandvoort!

[VIDEO] Met een BMW M5 over het nieuwe circuit van Zandvoort!

3 Mei 2020 is een datum die waarschijnlijk al groot is afgekruist in je agenda. Op deze datum zal de Formule 1 weer terugkeren in Nederland en zal de Grand Prix worden verreden op het circuit van Zandvoort.

Zoals je weet is er de afgelopen maanden hard gewerkt om het circuit te laden voldoen aan de eisen van de FIA. Naast de benodigde aanpassingen zijn er ook een aantal erg leuke aanpassingen gedaan. Zo kom je niet meer vóór de Tarzanbocht de pitsstraat uit, maar ná de Tarzanbocht. Vervolgens kom je aan bij de Gerlachbocht die vrijwel identiek aan de situatie voorheen. De bocht hierna, de Hugenholtzbocht, is wel degelijk aangepast en hier kun je nu verschillende lijnen rijden. De meest opvallende aanpassingen is natuurlijk de allerlaatste bocht voor het rechte stuk, de Arie Luyendijkbocht. Deze bocht heeft een banking van 32% (ongeveer 18 graden) en dat moet ervoor zorgen dat coureurs hier op volle snelheid doorheen kunnen.

YouTube-kanaal PureDriveTV was er bij toen begin deze week het circuit weer open ging voor de eerste rondjes. We stappen aan boord van een 775 pk sterke BMW M5 Competition met Akrapovic uitlaat. Genieten!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.