[VIDEO] Mercedes-AMG GT Black Series zet Nürburgring record!

[VIDEO] Mercedes-AMG GT Black Series zet Nürburgring record!

Mercedes-Benz jaagt op Nürburgring-records en heeft nu dan ook een weer nieuws record te pakken: de Mercedes-AMG GT Black Series is bekroont als de ultieme ‘Ring-koning voor productieauto’s.

Toegegeven, het is een kleine marge. De Lamborghini Aventador SVJ deed een rondje Nürburgring in 6:44,97 en vestigde daarmee het record in 2018. De nieuwe AMG GT Black Series deed dit zelfde rondje in 6:43,61 – een verschil van slechts 1,36 seconden maar nog altijd meer dan genoeg om het record af te pakken. En de auto is inderdaad productie specificaties zoals je zou kunnen tegenkomen op de openbare weg.

Dat is enigszins opmerkelijk, gezien het feit dat de AMG GT Black Series diverse instellingen biedt voor de ophanging. Om deze run te maken, hebben Mercedes-AMG-ingenieurs de verstelbare vering ingesteld met een 0,2-inch verlaging aan de voorkant en 0,1 inch aan de achterkant. Vooraan was 3,8 graden negatief camber ingesteld, achter was dit 3,0 graden. Bovendien maakte de bestuurder gebruik van AMG’s tractiecontrole-instellingen, waarbij hij telkens wisselde tussen de zesde en zevende instelling (er zijn er 9), afhankelijk van het gedeelte van de baan.

Wat banden betreft, werd het record gereden met Michelin Pilot Sport Cup 2 MO-banden, die zijn standaard voor de GT Black Series. De 4,0-liter V8-motor met dubbele turbo was ook volledig in standaarduitvoering, met 730 pk en het maximale koppel bedraagt precies 800 Nm. De acceleratie van 0 naar 100 km/h duurt hierdoor 3,2 seconden, terwijl de sprint van 0 naar 200 km/h in slechts 9 seconden kan worden voltooid. Hoewel het enorme aerodynamische pakket een neerwaartse kracht biedt van meer dan 400 kilogram bij 250 km/h, ligt de topsnelheid op 325 km/h.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.