[VIDEO] Memphis Depay en zijn Rolls-Royce Cullinan

[VIDEO] Memphis Depay en zijn Rolls-Royce Cullinan

https://www.facebook.com/rutger.flipse/videos/2345786432364011/

Dat Memphis Depay liefhebber is van mooie en dure auto’s moge inmiddels bekend zijn. Zo zagen we hem in het verleden onder andere met een Audi RS6, Mansory Mercedes-AMG G63 en een Mansory Rolls-Royce Wraith. Inmiddels is de bekende voetballer toe aan iets nieuws!

En dat nieuws heet Cullinan! De SUV van het luxe merk Rolls-Royce. Het ding weeg 2.660 kilogram, is 5,3 meter lang, is 2,16 meter en 1,84 meter hoog. Een flink gevaarte dus! Om dat blok massa aan het bewegen te krijgen wordt er gebruik gemaakt van een 6,75-liter V12 met een vermogen van 571 pk en maximaal koppel van 850 Nm dat overigens al beschikbaar is vanaf 1600 tpm. Sprinttijden van 0 tot 100 km/h zullen niet bijzonder indrukwekkend zijn en worden dan ook niet gegeven door Rolls-Royce. Wel wordt een topsnelheid aangegeven van 250 km/h.

Na de Bentley Bentayga en Maserati Levante kon Rolls-Royce natuurlijk niet achterblijven met een dergelijke luxe SUV. De Rolls-Royce Cullinan doet overigens niks af aan het imago van Rolls-Royce; het is immers ook weer een zeer luxe voertuig, alleen dan in een anders jasje gestoken. โ€œCullinan is luxury in its purest form blended with perfect practicality and off-road capability. Effortless, Everywhere is not just the promise behind Cullinan. Itโ€™s the fact.โ€ โ€“ Aldus Rolls-Royce.

Foto’s door Thom Paanakker:

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.