[Video] McLaren 650S crasht in de regen

[Video] McLaren 650S crasht in de regen

Zo nu en dan kun je op Hart voor Auto’s foto’s bekijken van gecrashte supercars maar niet vaak wordt een crash ook vastgelegd en is en blijft het speculeren over de toedracht van het ongeluk. Dit is echter niet het geval bij het ongeluk betreffende een Poolse McLaren 650S.

Wanneer het hevig regent is het verstandig om je snelheid daar op aan te passen. Het laatste wat je moet je doen is alle 650 pk en 678 Nm uit het 3.8 V8 Twin Turbo blok van je McLaren 650S aanspreken door het gaspedaal te vloeren. Helaas voor deze 650S, slechts één van de twee exemplaren in Polen, begreep de bestuurder dit niet en zodra hij vrij baan had ging het gaspedaal naar beneden. Het gevolg is dat de achterbanden het water niet op tijd kunnen afvoeren wat resulteerde in een aardige klapper in de vangrail.

McLaren 650S & Hart voor Auto’s
In de zomer van 2014 mochten wij de McLaren 650S Spider lenen van Louwman Exclusive voor een rijtest met dit prachtige stukje Britse techniek. Het is nog altijd één van de snelste auto’s die wij hebben gereden en wij kijken er dan ook vaak op terug. Deze rijtest kun je hier bekijken!

McLaren 650S Crash

McLaren 650S Crash

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.