[VIDEO] Mazda RX-7 krijgt na 23 jaar eindelijk eerste wasbeurt

[VIDEO] Mazda RX-7 krijgt na 23 jaar eindelijk eerste wasbeurt

De Mazda werd om een bijzondere reden tussen de verhuisdozen gezet

Mazda RX-7, detailling, wasbeurt, garage, Japan, 1994, video
Foto: © WD Detailing / Screenshot YouTube

Je kunt het gevoel vergelijken met het openen van zo’n chocolade-ei met speelgoed erin; je hoopt achter de garagedeur een auto te vinden, die motorisch nog in topconditie is. Dat was bij deze Mazda RX-7 FD uit 1994 gelukkig wél het geval. Al geeft de buitenkant niet dezelfde impressie. De Japanse tweedeurs heeft namelijk zijn winterslaap tussen de verhuisdozen gehad. Maar na 23 jaar stilstaan mag hij eindelijk naar buiten.

De eigenaar van de RX-7 kocht hem destijds nieuw bij de dealer en zette er slechts 14.000 kilometer op. Na de ‘inrijperiode’ besloot hij de 1.3-liter wankelmotor eens te kietelen, en duwde het gaspedaal in tot de naald 225 km/u aangaf. Hij schrok naar eigen zeggen zo van het vermogen dat hij de auto in zijn garage liet staan. En sindsdien is hij niet meer ingestapt.

Hoewel de Mazda RX-7 nooit vergeten is door de eigenaar, kun je niet zeggen dat hij veel liefde heeft ontvangen in die 23 jaar. Gelukkig nemen de mensen van WD Detailling de auto graag mee om hem eens flink af te spuiten. Hieronder kun je het resultaat bekijken. Mocht je alleen geïnteresseerd zijn in een glanzende RX-7, dan raden we aan meteen minuut 27:00 aan te klikken.

Video: © WD Detailling

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.