[VIDEO] Mansory Cabrera spuwt vlammen!

[VIDEO] Mansory Cabrera spuwt vlammen!

Niemand minder dan YouTuber Shmee150 had de eer om achter het stuur te kruipen!

Als er één tuner is die een al extreem vormgegeven supercar nog opvallender kan maken, dan moet dat Mansory zijn. Beperkt tot slechts drie exemplaren, is de Cabrera gericht op een zeer beperkt publiek, rekening houdend met het feit dat Lamborghini slechts 900 exemplaren van de Aventador SVJ maakt.

De Cabrera is meer dan een carbon fiber bodykit en een nieuw setje wielen, de tuner ontwikkelde nieuwe LED-koplampen voor de SVJ. Deze nieuwe koplampen, aangevuld met een LEDjes in de voorbumper, zorgen ervoor dat de Cabrera er aanzienlijk anders uitziet dan de gewone SVJ. Aan de achterkant pronkt het aangepaste uitlaatsysteem met vier enorme uitlaatpijpen als een duidelijk teken dat dit verre van een standaard auto is. De body is nu vier centimeter breder dan voorheen en wordt geleverd met een lichtgewicht motorkap die uiteraard volledig is gemaakt van carbon fiber. Het wordt geflankeerd door geventileerde wielkasten die de Cabrera verder scheiden van een standaard SVJ, net zoals de prominente splitter als onderdeel van de nieuw ontwikkelde aerokit.

Alsof de gewone Lamborghini Aventador SVJ met zijn 770 pk en 720 Nm koppel nog niet krachtig genoeg was, draaide Mansory de atmosferische 6,5-liter V12 naar 800 pk en 780 Nm. De befaamde 0 tot 100 km/h doet ‘ie nu in 2,6 seconden en dat is 0,2 seconden sneller dan voorheen. De topsnelheid is gestegen van 350 km/h naar 355 km/h.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.