[VIDEO] Man rijdt over Nürburgring met hand-bestuurde 911 GT3RS

[VIDEO] Man rijdt over Nürburgring met hand-bestuurde 911 GT3RS

De Nürgburgring wordt vaak de bijnaam ‘The Green Hell’ gegeven, en dat is een logische benaming; 154 unieke en vooral uitdagende bochten vormen ruim 20 kilometer aan beschilderd asfalt. En het circuit zal niet snel (misschien wel nooit) op de Formule 1-kalender komen vanwege de smalle baan.

Philippe is niet bang van het circuit in Nürburg, en maakt het nog wat moeilijker voor zichzelf. Tijdens een proefrit met zijn ‘aangepaste’ 911 GT3RS 4.0 neemt hij Misha Charoudin mee. Deze YouTuber heeft zelf al tientallen rondjes gereden, en kan inmiddels blind over het circuit rijden. Toch komt hij best zenuwachtig over wanneer Philippe hem voor een ‘hotlap’ meeneemt.

Philippe, een ontwerper in de luchtvaart en paraplegische sector, is al van jongs af aan gepassioneerd over het maken van mechanische aanpassingen. Momenteel is hij bezig met het importeren van Duitse auto’s naar zijn thuisland Frankrijk. Deze maakt hij vervolgens gebruiksklaar voor handbesturing.

We raden aan om de volledige video te bekijken, alleen al omdat het de Nürburgring is. Vanaf 0:51 laat Philippe het stuur van de Porsche 911 GT3RS 4.0 zien. Kort daarna gaan ze het circuit op, en is de Fransman niet bang om meteen te knallen. Op 2:44 doet hij zelfs de moeite om de richtingaanwijzer te gebruiken (die ook met de handen aangezet moet worden!). Het is indrukwekkend om te zien!

Meer indrukwekkende autoverhalen als deze? Lees ook:

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.