[Video] “Mad Mike’s” 1200+ pk sterke MX-5 op Goodwood

[Video] “Mad Mike’s” 1200+ pk sterke MX-5 op Goodwood

Maak wat ruimte in je dag om twee minuten te genieten van deze overtuigend lekkere driftsessie!

Het landgoed van de familie March is al enige tijd het decor van het Goodwood Festival of Speed, met die smalle oprijlaan als voornaamste attractie. Ieder jaar weer zien we recordpogingen voorbij komen op een van de kortste heuvelklimwedstrijden die er bestaat, maar vergis je niet: dit is niet per se waar het Festival of Speed om draait. Als je al maar een beetje van de livestream van afgelopen weekend hebt meegekregen, of misschien zelf in West-Sussex was, zul je gezien hebben dat dit absoluut niet het geval is. Denk bijvoorbeeld aan hele hordes aan historische Ferrari’s, stuntteams en complete geschiedenisboeken aan Formule 1 wagens. Oh, en natuurlijk driftauto’s.

Zo was er “iemand” genaamd Mike Whiddett, een professioneel drifter uit Nieuw-Zeeland. Meneer Whiddett gaat niet geheel onterecht door het leven als “Mad Mike”. Dit toonde hij al aan toen hij de butler van de familie mee op tour nam rond het landgoed. Nam dit weg dat hij het publiek zelf niet nog eens van een goede show kon voorzien? Wat denk je zelf?

De toeschouwers moesten het doen met zijn “RADBUL”, een ronduit gestoorde Mazda MX-5 met liefst 1.216 pk! Wat mij persoonlijk fascineert is het feit dat de custom Miata van Mike geen opgefokte V8 voorin heeft liggen, maar een überdikke vier-rotoren twin-turbo motor. Insiders zal dit overigens niet verbazen, want Mike heeft al jaren een ongezonde voorliefde voor deze vreemde eend in de bijt. Zijn garage staat tot de nok gevuld met allerlei verschillende rotor-monsters. Zo beschikt hij over meerdere Mazda’s RX-7 en deze belachelijke stadium truck.

Zijn ietwat aparte voorkeur voor motoren ergert ons echter allerminst, aangezien Wankelmotoren bovenaan ons lijstje van best klinkende motoren staan! Geloof je me niet? Luister hier maar eens naar de iconische Mazda 787b, die tot op heden de enige Aziatische auto die de 24 uur van Le Mans wist te winnen. (sorry Toyota!)

Genoeg gelezen. Bekijk die video, en snel!

Mazda MX-5 Mad Mike

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.