[Video] Luister naar het goddelijke geluid van een Zonda Cinque!

[Video] Luister naar het goddelijke geluid van een Zonda Cinque!

De Pagani Huayra met zijn V12 BiTurbo is een van de meest bizarre creaties op vier wielen van dit moment. Met 700 pk en 900 Nm koppel zit hij in 3,2 seconden op de 100 km/h en is het mogelijk een topsnelheid te halen van 370 km/h. Hartstikke leuk allemaal maar toch mist er iets bij de Huayra.

En dat is het geluid! De Huaya maakt gebruik van een V12 blok met twee turbo’s die er helaas voor zorgen dat hij geen hoog gejank produceert zoals de Zonda wel doet. De Zonda bestaat al sinds 1999, maar wordt regelmatig voorzien van een update. Zo is de Zonda officieel uit productie maar wanneer je nog altijd interesse hebt in een speciale Zonda én je brengt een flinke zak geld mee, wilt Pagani Automobili er best nog wel eentje voor je maken.

Zonda Cinque
Naar mijn mening is de Zonda Cinque de mooiste Zonda die er gebouwd is. Er zijn vijf exemplaren van de coupé gebouwd en vijf exemplaren van de roadster, beide maken ze gebruik van de techniek van de Zonda R. Dat betekent; een V12 blok van Mercedes-AMG met 751 pk en 710 Nm koppel waarmee hij van 0 tot 100 km/h sprint in 2,7 seconden en er een topsnelheid mogelijk is van 344 km/h. De prijs van de Zonda Cinque zou liggen op +1 miljoen Euro exclusief belastingen.

Op het YouTube account van fotograaf Nicholas TJR vonden we deze lekkere video’s waarin we kunnen genieten van het typerende Zonda gejank! Hieronder vind je overigens ook nog enkele foto´s!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.