[Video] 1000 pk sterke Lucid Air heeft een topsnelheid van 350 km/u!

[Video] 1000 pk sterke Lucid Air heeft een topsnelheid van 350 km/u!

Als ze hun plannen weten te verwezenlijken, heeft Tesla er een MEGA concurrent bij!

Ondanks dat het EV speelveld grotendeels door Tesla gedomineerd wordt, heeft Lucid Motors met hun Air een van de weinige échte concurrenten in handen. Tenminste, als ze hem ook kunnen realiseren, want eerder deze week kwam het bericht naar buiten dat ze nog altijd niet aan hun fabriek zijn begonnen. En dat terwijl ze in 2019 al 10.000 wagens op de weg willen hebben!

Tot nu toe is het dus nog vrij lastig om met zekerheid te zeggen of ze er überhaupt gaan komen. Dit weerhoudt het bedrijf echter niet om zelf door te gaan met het ontwikkelen en promoten van hun Air. En dat is precies waar hun nieuwste video om draait. In het filmpje staan de prestaties van het topmodel — je weet wel, die met 1014 pk — centraal. Dat de auto zich nog diep in het onwikkelingsstadium “Alpha” bevindt, laten we even terzijde, want we gaan er niet vanuit dat Lucid Motors hun krachtigste wagen minder sterk gaan maken dan ze nu laten zien. Integendeel zelfs, want na een ontzettend kale uitvoering van de auto getest te hebben op een ovaal in Ohio, blijkt dat het doel is om de wagen alleen nog maar sneller te maken! Écht heel veel maakt dat dan weer niet uit, want nu al is de Air zo’n 100 km/u sneller dan de snelste Tesla.

Terwijl jij je druk afvraagt waar dit in godsnaam voor nodig is, gaat Lucid Motors gestaag verder met de ontwikkeling van hun eerste “Power-EV”. Volgens hen is er namelijk alle reden om de Air zo snel te maken, omdat er tenminste één markt bestaat die op zoek is naar zo’n razendsnell milieuvriendelijk monster. En criticasters die er niet in geloven, slaan ze met de feiten om de oren, want volgens Lucid Motors profiteren zowel de zondagsrijders als de doortrappers onder de bestuurders van buitengewone efficiëntie. De filosofie van de Air leert ons namelijk dat hoge snelheid niet ten koste gaat van het verbruik. Geloofwaardig? Neh..

Toch blijft het een waanzinnig toffe wagen die ik zeer graag in productie zou zien gaan. Nu maar hopen dat ze genoeg geld bijeen weten te harken om die fabriek in elkaar te zetten!

Lucid Air 350 km/u

Lucid Air

Lucid Air

Lucid Air

Lucid Air

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.