[VIDEO] Los gaan met de Bugatti Chiron Pur Sport!

[VIDEO] Los gaan met de Bugatti Chiron Pur Sport!

Vorige week konden wij jullie al foto’s laten zien van het stel Bugatti Chiron Pur Sport die aan het testen waren op het Bilster Berg-circuit in Duitsland. Bekende autojournalist Matthias Malmedie mocht een rondje mee in het circuitmonster.

Ongeduldig en geloof je al dat gepraat wel? Skip naar 20:15 voor de actie!

Zoals eerder gezegd is de Pur Sport veel meer dan zomaar een Chiron met een andere kleurstelling. Het beschikt onder andere over een steviger chassis en een versnellingsbak met een kortere overbrengingsverhouding, terwijl het toerental nu maximaal 6900 tpm (+200 tpm) bedraagt en de nieuwe Michelin Sport Cup 2R-banden bieden 10% meer grip. Hij is ook 50 kilogram lichter dan een ‘gewone’ Chiron, om nog maar te zwijgen over de aerodynamische aanpassingen.

Uiteraard moeten al deze veranderingen grondig worden geoptimaliseerd en getest voordat de productie van start kan gaan in de tweede helft van dit jaar. Bugatti besloot om de prototypes los te laten op het 4,2 kilometer lange circuit met negen bochten naar rechts en tien bochten naar links, en een maximaal hoogteverschil van wel 70 meter. Verdere tests zullen later dit jaar plaatsvinden op de Nürburgring Nordschleife.

Bugatti gaat slechts 60 Chiron Pur Sport modellen bouwen die ieder zo’n €3,2 miljoen moeten kosten. Exclusief de nodige belastingen natuurlijk.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.