[VIDEO] Lomp doen met een McLaren P1 GTR t.w.v. €3,5 miljoen

[VIDEO] Lomp doen met een McLaren P1 GTR t.w.v. €3,5 miljoen

P1 GTR goes nuts at @heveninghamconcours 😱🔥 #McLaren #P1 #GTR #HorsepowerHunters #LiveUpload

Een bericht gedeeld door Thomas Howarth (@horsepower_hunters) op

Een gemiddelde McLaren P1 GTR kost al gauw dik €3,5 miljoen, even tollen op een grasveld zie je de meeste P1 GTR eigenaren dan ook niet doen. Behalve deze…

Het voorval werd vastgelegd door Thomas Howarth van @horsepower_hunters. Hij was afgelopen weekend aanwezig bij The Heveningham Hall Concours d’Elegance, een plek waar duizenden autofans bijeen komen om de mooiste, duurste en meest bijzondere auto’s te komen bekijken. Waarschijnlijk was de eigenaar van de P1 GTR het lange stilstaan meer dan zat en zodoende besloot hij zich even uit te leven op het grasveld + een millimeter rubber achter te laten in Suffolk. Of je het nou slecht voor de auto is of niet, één ding kan je wel zeggen: de auto wordt in ieder geval niet weggestopt in een garage.

Ook al was de P1 GTR in eerste instantie bedoeld als een track only-variant van de McLaren P1, zijn er inmiddels ook een aantal GTR’s straatlegaal gemaakt. McLaren wist vijftig kilo van de ‘gewone’ P1 af te snoepen en bovendien kreeg de hybride aandrijflijn er 80 pk bij, waardoor het totaal uitkomt op maar liefst 1.000 pk. 0 tot 100 km/h duurt niet langer dan 2,8 seconden en een topsnelheid ligt op ruim 322 km/h. Momenteel staan er 6 McLaren P1 GTR’s te koop, variërend van €3,2 miljoen tot €3,9 miljoen.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.