[VIDEO] Lexus LFA & Porsche Carrera GT strijden voor ‘V10-titel’

[VIDEO] Lexus LFA & Porsche Carrera GT strijden voor ‘V10-titel’

En de nieuwe Audi RS3 – met vijf cilinders minder – mag ook nog meedoen!

LFA, Carrera GT, Lexus, V10, strijd
Bron: © CarScoops

De V10 wordt door velen gezien als het best klinkende blok ooit gemaakt. Misschien klinkt dat een beetje overdreven. Totdat je er een in het echt hoort. Dan zul je begrijpen waarom! In de video wordt het beste uit Japan tegen het beste van Duitsland geplaatst, om te bepalen wie nou een de betere V10 in de markt heeft gezet.

LFA, Carrera GT, Lexus, V10, strijd
Bron: © Car & Motor

De Lexus LFA werd van 2010 tot 2012 geproduceerd in een gelimiteerde oplage van slechts 500 exemplaren. De schuldige van al dat gegil onder de motorkap is de 4.8-liter V10 met ‘dual VVT-i’ systeem (voor variabele kleptiming). Naast het mooie geluid maakt het ook nog eens flink wat vermogen; 553PK op 480 Nm koppel. Een van de beste auto’s ooit gemaakt door Toyota.

LFA, Carrera GT, Lexus, V10, strijd

De Porsche Carrera GT is iets ouder dan de LFA. Tussen 2004 and 2006 werden er 1,270 exemplaren geproduceerd. Het heeft een 5.7-liter V10, met 603 ‘Duitse paardjes’ op 590 Nm koppel. Dat zijn misschien wel betere cijfers dan de LFA, maar we hebben nu alleen even aandacht voor het geluid.

Hieronder natuurlijk de beelden van dit geweldig klinkende gevecht. Zet je geluid maar wat harder.

Meer zoals dit? Bekijk ook eens:

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.