[VIDEO] Lamborghini Urus krijgt Carbon Pack van TopCar

[VIDEO] Lamborghini Urus krijgt Carbon Pack van TopCar

Russische tuner TopCar heeft in het verleden veel gedaan voor SUV’s en sportauto’s. Ditmaal hebben zij hun focus verlegd naar de Lamborghini Urus, die in beide categorieën valt.

Anders dan anders zijn de aanpassingen dit keer zeker niet radicaal te noemen. Als je niet wist waar je naar zou moeten kijken, dan zou je dit waarschijnlijk verwarren met een gemiddelde… 650 pk sterke Lamborghini SUV. Toch hebben zij hun best gedaan om veel carbon fiber te verwerken in bijvoorbeeld de hele motorkap. Aan de binnenkant van de motorkap zien we carbon fiber dat is afgewerkt met een camouflage print en de buiten/bovenkant zien we luchtsleuven die fraai zijn afgewerkt met wederom carbon fiber.

Sommigen andere carbon fiber onderdelen zien eruit alsof ze uit de Lamborghini fabriek zijn gekomen, maar niets is minder waar. De voorbumper heeft bijvoorbeeld agressievere aerodynamische elementen, aan de zijkanten zien e carbon fiber boven de wielkasten en aan de achterkant zien we een tweetal kofferbakspoilers.

Topcar is er zeker van om later een volledige bodykit te maken, maar voorlopig blijft het bij dit Carbon Pack dat ongeveer €5.000,- zal gaan kosten.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.