[VIDEO] Lamborghini Urus is ‘getaway’ van katalysator-dieven

[VIDEO] Lamborghini Urus is ‘getaway’ van katalysator-dieven

De katalysator-dieven slaan weer toe: dit keer in een knalgele SUV.

Een opvallende video werd gedeeld door de politie in Torrance, Los Angeles. We zien in totaal vier personen uit een Lamborghini Urus stappen. De SUV valt op door de gele lak met zwarte velgen. Een van hun lijkt meteen naar de onderkant van een bestelbus te leunen. In de beelden erna zien we hoe deze dieven de katalysator stelen. Het gebeurt allemaal vroeg in de ochtend rond 4 uur.

Het aantal gevallen van ‘katalysator diefstal’ in Amerika steeg enorm sinds de COVID-19 pandemie, en is recent verdubbeld. Waar het in 2018 nog ging om 1,298 misdrijven, was dit getal in 2020 al gestegen naar 14,433. Vorig jaar stond het totaal op ruim 52,000 gevallen.

Urus is ideale ‘getaway’

Het komt wel vaker voor in Amerika. Dieven huren dure ‘performance-cars’, met de kennis dat ze hiermee gemakkelijk kunnen ontsnappen aan de lokale politie. De Italiaanse SUV is daar een goed voorbeeld van: praktisch gebruik én snelheid.

‘Super-SUV’

De Lamborghini Urus kost als basisuitvoering al ruim 225.000 euro, dat met verschillende opties kan oplopen tot 300.000 euro. Voor dat geld heb je wel een 4.0-liter twin-turbo V8 onder je kont. Het blok levert maar liefst 650 pk en 850 Nm koppel. De Urus zit in slechts 3.6 seconden op de 100 km/u, en binnen 12.8 seconden op het dubbele. Bij de 305 km/u stopt het naaldje met bewegen.

Video: © KTLA 5

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.