[Video] Kruip achter het stuur van een Audi RS4 Avant!

[Video] Kruip achter het stuur van een Audi RS4 Avant!

Zoals jullie ongetwijfeld hebben gevolgd via onze social media kanalen, zaten wij een kleine twee weken geleden nog in het zuiden van Frankrijk. Het was immers weer tijd voor het jaarlijkse Top Marques Monaco en zoals altijd hebben wij in deze week verslag gedaan van alle actie in en rondom het ministaatje.

Gelukkig hoefden wij ons dit jaar over één ding geen zorgen te maken, en dat was ons vervoer. Al vrij snel kregen wij de sleutels in onze handen gedrukt van een Audi RS4 Avant, een pers-exemplaar van Audi Duitsland. Uitgevoerd in het Misano rood met pareleffect, een unieke kleur die als optie nog eens €1.246,- bovenop de nieuwprijs komt. Een ‘kale’ Audi RS4 Avant heb je al vanaf €119.095,-, maar dan kun je hem nog helemaal aankleden naar maximaal zo’n €150.000,-. Iets wat je overigens zelf kunt doen met de configurator van Audi.

Helemaal klaar weet je in ieder geval zeker dat je beschikt over een 2,9-liter twin-turbo V6 die ook in de Audi RS5 gelepeld is. Ditmaal goed voor een vermogen van 450 pk en 600 Nm aan koppel. De RS4 is met een acceleratietijd van 4,1 seconden naar de 100 km/u namelijk maar een fractie trager dan zowel de RS5 als de RS6, die het sprintje in respectievelijk 3,9 en 3,7 seconden afleggen. De topsnelheid is zoals gewoonlijk begrensd op 250 km/u, al gooit het RS Dynamic Package er nog 30 km/u bovenop, mocht je die optie aanvinken.

Met dank aan @jumbopaul !

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.