[Video] We zien meer van de Koenigsegg Regera!

[Video] We zien meer van de Koenigsegg Regera!

I don’t like traditional Hybrids as they are inefficient or overly complicated/heavy. The Regera is something different… Just 3 more days to unveiling…..Exiting:)”. Aldus Koenigsegg oprichter Christian von Koenigsegg.

Nog enkele dagen te gaan en dan trekt Koenigsegg het doek van de nieuwe Koenigsegg Regera; hét lekkerste nieuwe speeltje wat er op de Autosalon van Genève zal staan durven we wel te zeggen. Je zou bijna vergeten dat Koenigsegg tevens de nieuwe Agera RS ten toon zal stellen in Genève maar de Regera is toch wel degene waar we het meest naar uitkijken.

Wat weten we al?
Nog niet veel maar Koenigsegg doet in ieder geval goed zijn best om ons alvast lekker te maken met deze hybride. Want dat weten we al wel; de Koenigsegg Regera is een hybride en wordt gebouwd om een luxe Megacar alternatief te bieden voor Koenigsegg’s traditionele extreme, lichtgewicht en pure straat auto’s. Ook al zijn de Koenigsegg One: 1 en de Koenigsegg Agera RS verrassend bruikbaar, comfortabel en functioneel, hun primaire focus is altijd gericht op het idee om in het algemeen de snelste auto’s op de planeet te zijn.

Koenigsegg Regera

Regera is Zweeds voor “te regeren” en zou een passende naam zijn voor een machine die beschikt over een nooit eerder geziene combinatie van kracht, gevoeligheid en luxe. Hoewel de Regera vol is gepropt met revolutionaire technologie en luxe zou hij nog steeds een verrassend laag leeggewicht hebben en maakt hij gebruik sterke elektromotoren die volgens de laatste geruchten 1.500 pk en 2.000 Nm aan koppel zouden leveren.

Gezien het relatieve lage gewicht van de Koenigsegg Regera, presteert hij fantastisch op het circuit en is, volgens Koenigsegg althans, de enige uitdager die sneller zou kunnen zijn op een circuit een andere Koenigsegg. Verder verklaarde Koenigsegg eerder al dat op de openbare weg de Regera zal regeren als de koning van de weg, als de snelste accelererende en krachtigste productieauto ooit. Met de introductie van de Regera heeft Koenigsegg voor de eerste keer ooit, twee modellen tegelijkertijd in productie.

Teasers
Zoals gezegd heeft Koenigsegg zijn best gedaan om ons lekker te maken en heeft ook al enkele teasers vrijgegeven. Foto’s van de tweedelige pedalenset en een foto van een carbon wiel verschenen online maar de beste teaser tot nu toe komt van het Instagram-account van Shmee150 die een foto plaatste van de achterkant van de nieuwe Regera. De foto die gemaakt werd in Geneve onthult een geheel nieuwe achterkant die er totaal anders uitziet dan de Koenigseggs die we eerder hebben gezien. Ook is de prominente, centraal geplaatste uitlaat gehuisvest in een agressieve koolstofvezel diffuser en kunnen we nog net de LED achterlichten zien.

Koenigsegg Regera

Koenigsegg Regera

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.