[VIDEO] Kimi Räikkönen verlaat Ferrari en gaat nog 2 jaar Sauber-en!

[VIDEO] Kimi Räikkönen verlaat Ferrari en gaat nog 2 jaar Sauber-en!

Kimi raikkonen

Er wordt gehusseld met de F1-rijders zoals de letterblokjes van Scrabble in de zak rondrinkelen en nu verlaat Kimi zijn Ferrari-zitje aan het einde van dit seizoen.

De Ferrari-renstal heeft het grote nieuws de wereld in geslingerd: Kimi Räikkönen stapt na dit seizoen op bij Ferrari. The Iceman, zoals de nuchtere Fin ook wel wordt genoemd, zal op 38-jarige leeftijd nog naar Sauber verhuizen, het team waar hij 17 jaar geleden ook zijn Formule 1-carriere begon. Feeling old yet?

Kimi zal zijn 40e verjaardag vieren bij Sauber, maar wat daarna gebeurt? Dat weet geen mens, het enige wat we wel weten is dat de Monegaskische Charles Leclerc, die 16 dagen jonger is dan onze Max (20), het stoeltje van The Iceman over zal nemen bij Ferrari. En raad eens, Charles gaat weg bij Sauber, dan is het cirkeltje weer rond.

Voor het vermaak, hebben we even een video toegevoegd van Kimi en een rits van zijn grappigste momenten.

 

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.