[VIDEO] Kentekenflippen recht voor de politie is niet slim!

[VIDEO] Kentekenflippen recht voor de politie is niet slim!

In actiefilms zie je het vaak voorbij komen, auto’s waarbij het kenteken ineens verandert is naar een ander kenteken. In het ‘echie’ is dit systeem hartstikke illegaal en waar dat toe kan leiden, zie je nu.

De Murcielago-rijder rijdt rond met een showplaat van de uitlaatmakelaar. Toen hij thuis weg reed, is hij alleen vergeten zijn Nederlandse plaat achterop te plakken. Maar dat is het gemak van zo’n kentekenflipper: met een druk op de knop is dit opgelost, maar om dit nou onder het toeziend oog van de politie te doen, niet de allerslimste zet.

Nu is het aan jullie om te kijken wanneer het gebeurt en neem het van me aan als ik zeg dat deze Lamborghini-chauffeur erg gehaaid is. Helaas voor hem is de motoragent ook niet van gisteren en je raad het al, de bestuurder wordt naar de kant geroepen en krijgt een prent die erg mooi kleurt bij zijn Nederlandse kentekenplaten.

Van mijn collega’s van Topgear.nl heb ik vernomen dat de beste man wel degelijk wist dat een ‘kentekenflipper’ kei-kats-hartstikke illegaal was, maar dat hij even was vergeten om bij het wegrijden te wisselen naar zijn Nederlandse plaat. Anderzijds, hoeveel parelmoer-witte Lamborghini Murcielago’s rijden er rond in Nederland met een plaat van de uitlaatmakelaar achterop, laat staan in Europa? Er zijn überhaupt maar iets meer dan 4000 Murci’s gemaakt. Precies, dan zouden ze hem bij een overtreding toch al vrij snel van zijn bed hebben gelicht.

Eindstand is en blijft dat de Lambo-bestuurder een niet misselijke prent heeft gehad en zijn apparatuur en afstandbediening zijn in beslag genomen. Wat denken jullie, besteld de bestuurder van de driftige stier gewoon een nieuw apparaatje of niet?

Murcielago Boete

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.