[VIDEO] Ken Block’s Hoonicorn: De zelfbouw-versie

[VIDEO] Ken Block’s Hoonicorn: De zelfbouw-versie

Hoonicorn Mustang

Er zijn auto’s die zo’n iconische status hebben, daar moet je van afblijven. Een Ford Mustang van de eerste generatie is zo’n auto. Maar toen Ken Block ‘zijn’ Hoonicorn aan de wereld toonde, vond de menigte het toch wel heel dik!

Maar dat kan ik ook!‘ dacht Kyle Scaife en zo startte zijn zoektocht naar een goede basis voor zijn project. Die vond hij, niet gelogen, op de sloperij! Daar stond de perfecte carrosserie voor zijn project, een 67’ Ford Mustang. Met de nadruk op ‘carrosserie’, want zoals je ziet is er verder weinig meer over van de originele Mustang-body.

Lijkt de auto van buiten een verwaarloosde Mustang met hoogtevrees, schijn bedriegt! De motor die lekker in de open lucht ligt, is een 5,7 liter V8, de LS1 motor met complete aandrijflijn uit een Chevrolet Corvette. De 420 pk met het kippenvel-bezorgende geluid dat je gewend bent van een Corvette is al niet mis, maar een turbo moet dit vermogen binnenkort nog een beetje richting Hoonicorn-cijfermateriaal duwen. Geloof ons echter als we je zeggen dat dit al een beleving van jewelste is. Meer dan 400 pk in een nagenoeg kale carrosserie met de wegligging van een kart, veel meer emotie kan een auto niet teweeg brengen denk ik zelf.

En nu we het dan toch over emotie hebben, laten we jullie even meenemen in het vakmanschap dat zit verwerkt in het interieur van dit Mad Max-filmatribuut. Kijk alleen al naar het middenconsole met alle knoppen daarop verwerkt, de gelaste rolkooi en vooral de manier waarop de schokdempers in deze rolkooi zijn verweven. Hier is een vakman aan het werk geweest hoor, geweldig om te zien. Italiaans vakwerk in de vorm van een Nardi-sportstuur om het af te maken, ja, het zijn de details die het hem doen.

En mocht je zelf zo’n project hebben en je oma mee willen nemen voor een ritje, ik zou het niet aan durven. Maar ben je stronteigenwijs en neem je haar toch mee, monteer dan asjeblieft geen Kirkey-stoelen zoals Kyle, want dan kun je meteen doorrijden naar de tandarts om je oma’s vullingen opnieuw te laten zetten. Waarom ik dit aanhaal? Er zijn oma’s die een nieuwe Audi RS3 al niet aan kunnen, laat staan wat er gebeurt als je ze in deze asfaltschraper mee laat rijden! (Ze kan daarna niet eens meer zelfstandig uitstappen!)

PS: Deze MMM (Mad Max Mustang) krijgt misschien wel een heel ander uiterlijk binnenkort, want in de video is te zien dat er op een van de zijschermen de tekst ‘Temporary’ staat gekalkt…

https://www.youtube.com/watch?time_continue=58&v=1ej4cNFXGJ8

Hoonicorn Mustang

Hoonicorn Mustang

Hoonicorn Mustang

Hoonicorn Mustang

Hoonicorn Mustang

 

 

 

 

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.