Nieuws

[Video] Ken Block sloopt Londen!

In een aflevering van Top Gear – ja, de échte – was er een stukje te zien waar mijn persoonlijke held, Ken Block, met het programma mee mocht doen. Uiteraard om te doen wat hij het beste doet: banden vernielen, met als enige clues voor zijn daad een onheilspellende witte mist en een veelvoud aan gitzwarte strepen van rubber.

De Britten hielden echter een troef achter de hand, want in het desbetreffende gedeelte van de aflevering was een stuk meer geknipt. Of het nu een Hollywood film is, of een geweldig autoprogramma: de Director’s Cut is altijd dé versie van een film om naar uit te kijken. Zo blijkt maar weer. Deze 10 minuten lange versie van het segment is nogmaals een reality check voor ons, om aan te tonen dat Ken Block nog altijd Koning Driften is. Geniet!

Voor Gymkhana 7 werd deze wagen het eerst onthuld, toentertijd met een weerzinwekkende 845 pk. Afgelopen oktober werd echter de Hoonicorn V2 aangekondigd. Het team achter de auto, Hoonigan, heeft de wagen ‘lichtelijk’ geüpgrade voor de verbeterde, tweede versie van deze Mustang-on-steroids. Vooral de motor is op de schop gegaan. Hoe hij niet direct explodeert na het starten is onbegrijpelijk, want er wordt nu 1400 (!!) pk gestampt uit de geblazen 6.7 liter biturbo motor. Dit betekent dat je het pedaal met nog maar een teennagel in hoeft te drukken, of je rijdt al op je velgen. Zeg maar dag tegen je banden! Jammer genoeg zullen we deze versie van de Hoonicorn pas later in actie gaan zien, in een andere Gymkhana. Als je ziet wat Mr. Block ons al kan laten zien met zijn Hoonicorn V1, ben ik in ieder geval belachelijk benieuwd wat ons te wachten staat voor zijn volgende project.

Hats off Ken!

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.

2 Comments

Comments are closed.