[VIDEO] Japanse politie neemt Nissan GT-R in gebruik

[VIDEO] Japanse politie neemt Nissan GT-R in gebruik

Waar in Nederland het land te klein is wanneer er een aantal 272 pk sterke Audi A6 3.0 TDI’s in gebruik worden genomen, vinden ze dat in Japan maar kinderspel.

Dubai was een van de eerste landen die een Nissan GT-R aan zijn vloot politieauto’s toevoegde en Japan heeft nu hetzelfde gedaan. Echter ging dat wel op een iets andere manier; volgens Nissan schonk een inwoner van Tochigi een GT-R aan de lokale politie en zal binnenkort als patrouillewagen in dienst treden.

Nissan heeft niet veel meer losgelaten over specifiek deze auto, maar het heeft een zwart-witte kleurstelling met bijpassende zwarte wielen waarachter de oranje remklauwen schuilen. De GT-R is ook uitgerust met een grote lichtbalk die een luidspreker vooraan lijkt te hebben. Uiteraard zijn politie badging en LED-noodverlichting in de grille inbegrepen. Er is weinig bekend over de auto, maar het lijkt te gaan om het nieuwste model. En dat betekent een 3,8-liter V6 met 570 pk en 637 Nm koppel. De nieuwwaarde in Nederland bedraagt zo’n €164.900,-.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.